Jooga,  Muoti & pukeutuminen

Kun ekologisuus ja eettiset aatteet kohtaavat joogavaatteet

Olitpa sitten fyysisten ja vaativien harjoitteiden joogi tai lempeämpi harrastelija, esittelemme sinulle parhaat ekologiset valinnat joogavaatteiden saralla vastuullisilta brändeiltä.

Sana jooga (eng. yoga) juontuu sanskriitin sanajuuresta yuj, joka tarkoittaa yhteen saattamista ja yhdistämistä (eng. union).

 

Jooga ilmentää yhteyden merkitystä monellakin tapaa: hengitys yhdistyy kehoomme, ravinteikas ruoka ja vastuulliset elämänvalinnat yhdistyvät hyvään oloon ja terveelliseen elämään sekä tietoiset ja hallitut jooga-asennot eli asanat saattavat mielen yhteen olemassaolomme kanssa vahvistaen samalla fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksiamme.

 

Usein joogasta muodostuu harrastajalle syvempi ja merkityksellinen elämäntapa. Joogaharjoittelu ja joogafilosofiaan tutustuminen vahvistavat monen kohdalla vastuullisten arvojen merkitystä. Joogeille tärkeiksi elämäntavoiksi voivat nousta esimerkiksi kasvisruokavalion suosiminen, kaiken elävän (ihmisten, eläinten ja luonnon) kunnioittaminen, kestävä kuluttaminen sekä muut eettiset arvot.

 

Itse arvostan joogavaatteessa pehmeyttä, keveyttä ja istuvuutta, ikäänkuin yllä olisi toinen iho. On ensisijaisen tärkeää, ettei harjoituksen ja liikkeiden flow keskeydy matolla jatkuvasti siihen, että housuja tarvitsee nostella ylös tai kaulalle karkaavaa paitaa vetää alaspäin. Äärimmäisen tärkeää on myös, että joogavaate on valmistettu vihreitä arvoja kunnioittaen ja kestävän kehityksen mukaisesti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *