voimapuuro
Reseptit,  Ruoka & juomat

Vatsaa hellivä herkkupuuro

Jyvillä ja siemenillä rikastettu ja banaanilla makeutettu pehmeä aamupuuro on mainio kickstartti päivään. Tämä runsaskuituinen puuro on paitsi vatsaystävällinen, myös herkullinen vaihtoehto mahdollisesti jo tylsäksi käyneelle peruspuurolle.

Ollessani lapsi, tuotiin aamuisin lähes poikkeuksetta eteeni lautasellinen kaurapuuroa, jonka pintaa koristi voisilmä. Perheessäni vannottiin tämän ravitsevan ja suomalaisittain melko perinteisen aamupalan nimeen.

Aikuisiällä, etenkin aktiivisesti urheillessani, puuro oli edelleen melko vakio aamiaispöydässäni, tällöin tosin marjakiisselillä tai pakastemustikoilla ja raejuustolla tuunattuna. Jossain vaiheessa tämä —myönnettäköön toki terveellinen aamiainen, alkoi kuitenkin tökkiä pahasti. Mukelsin mielestäni liisteriltä tuntuvaa puuroa suussani, yrittäen ajatella, että ainakin se hellii vatsaani ja pitää näläntunteen kurissa pitkälle päivään.  Oheinen herkkupuuro palautti kuitenkin uskoni ja mieltymykseni jälleen puuroihin.

Ohjeessa olen käyttänyt Fazerin gluteenittoman sadonkorjuupuuron täysjyväkauran hiutaleita, mutta toki voit käyttää mitä vain haluamiasi puurosuurimoita (esimerkiksi tattari, hirssi tai kvinoa) ja lisätä joukkoon omien mieltymyksiesi mukaan siemeniä, kuten kurpitsan-, auringonkukan- tai pinjansiemeniä.

 

 

 

RUNSASKUITUINEN HERKKUPUURO

(1 annos)

2 dl kasvimaitoa (itse käytän kaura- tai mantelimaitoa)

1 dl Fazer Gluteeniton Sadonkorjuupuuroa

1/2 rkl kookosöljyä

puolikas kypsä luomubanaani

laadukasta (ruusu)suolaa

1 rkl pellavansiemeniä

1 rkl chia-siemeniä

1 rkl hampunsiemeniä

1 tl vaniljajauhetta

ripaus luomulaatuista ceylon-kanelia

 

Pinnalle

mustikoita (ja/tai haluamiasi marjoja, hedelmiä sekä pähkinöitä)

maapähkinävoita

 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *