
Vatsaa hellivä herkkupuuro
Jyvillä ja siemenillä rikastettu ja banaanilla makeutettu pehmeä aamupuuro on mainio kickstartti päivään. Tämä runsaskuituinen puuro on paitsi vatsaystävällinen, myös herkullinen vaihtoehto mahdollisesti jo tylsäksi käyneelle peruspuurolle.
Ollessani lapsi, tuotiin aamuisin lähes poikkeuksetta eteeni lautasellinen kaurapuuroa, jonka pintaa koristi voisilmä. Perheessäni vannottiin tämän ravitsevan ja suomalaisittain melko perinteisen aamupalan nimeen.
Aikuisiällä, etenkin aktiivisesti urheillessani, puuro oli edelleen melko vakio aamiaispöydässäni, tällöin tosin marjakiisselillä tai pakastemustikoilla ja raejuustolla tuunattuna. Jossain vaiheessa tämä —myönnettäköön toki terveellinen aamiainen, alkoi kuitenkin tökkiä pahasti. Mukelsin mielestäni liisteriltä tuntuvaa puuroa suussani, yrittäen ajatella, että ainakin se hellii vatsaani ja pitää näläntunteen kurissa pitkälle päivään. Oheinen herkkupuuro palautti kuitenkin uskoni ja mieltymykseni jälleen puuroihin.
Ohjeessa olen käyttänyt Fazerin gluteenittoman sadonkorjuupuuron täysjyväkauran hiutaleita, mutta toki voit käyttää mitä vain haluamiasi puurosuurimoita (esimerkiksi tattari, hirssi tai kvinoa) ja lisätä joukkoon omien mieltymyksiesi mukaan siemeniä, kuten kurpitsan-, auringonkukan- tai pinjansiemeniä.
RUNSASKUITUINEN HERKKUPUURO
(1 annos)
2 dl kasvimaitoa (itse käytän kaura- tai mantelimaitoa)
1 dl Fazer Gluteeniton Sadonkorjuupuuroa
1/2 rkl kookosöljyä
puolikas kypsä luomubanaani
laadukasta (ruusu)suolaa
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl chia-siemeniä
1 rkl hampunsiemeniä
1 tl vaniljajauhetta
ripaus luomulaatuista ceylon-kanelia
Pinnalle
mustikoita (ja/tai haluamiasi marjoja, hedelmiä sekä pähkinöitä)
maapähkinävoita


AIHEESEEN LIITTYVÄÄ

Kylmenevien talvipäivien lämmittävä linssicurry
5 joulukuun, 2023
Värikäs kirjolohisalaatti
29 kesäkuun, 2022