Hyvä olo & terveys,  Hyvinvointi

Toukokuun kivi – Smaragdi

Toukokuun syntymäkivi, upean vihreä smaragdi on arvostettu jalo- ja korukivi, joka sopii värinsä puolesta täydellisesti kevääseen. Smaragdia sanotaan menestyksekkään rakkauden kiveksi. Se edistää kantajansa myötätuntoa ja viisautta sekä vahvistaa muistia.

Kuukauden kivi -artikkelisarjassa esittelemme joka kuun syntymäkiven sekä kerromme sen ominaisuuksista ja käyttötarkoituksista.

Smaragdi on ollut rakastettu jalokivi kautta historian (ainakin 5000 vuoden ajan) lumoten kuninkaallisia ja hallitsijoita aina Egyptin faaraoista atsteekeihin ja Inka-keisareihin. Niilin kuningattaren – Kleopatran tiedettiin pitävän tästä jalokivestä erityisen paljon ja tiettävästi hän onkin ensimmäinen tunnettu innokas smaragdien keräilijä. ”Kleopatran smaragdikaivoksen” jäännöksiä on löydetty noin vuoden 1817 aikoihin Punaisenmeren rannikolta, mutta niiden tarkka sijainti pysyy edelleen mysteerinä vuosisatoja kestäneistä yrityksistä huolimatta.

Muinaisessa Egyptissä smaragdeja pidettiin faaraoiden "vihreänä sydämenä", joka edusti hedelmällisyyttä, uudestisyntymistä ja ikuista nuoruutta. Kleopatra, Egyptin viimeinen faarao, oli erityisen ihastunut smaragdeihin ja koristeli itsensä näillä arvokkailla jalokivillä. (Kuva © Kings MInes LLC)

Vielä tänäkin päivänä merkittävät henkilöt suosivat smaragdeja niiden lumoavan vihreän sävyn sekä parantavien ja symbolisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *