Hyvinvointi,  Tiede & oppi

Astrologia – Totuudellista tulkintaa vai viihdettä?

Miten astrologiaan pitäisi suhtautua? Löytyykö tähtimerkeistä totuuden siemen vai ovatko horoskoopit pelkkää viihdettä? Kenenkään tulevaisuutta tuskin on kirjoitettu tähtiin, mutta voimmeko käyttää tähtiä oman tulevaisuutemme kirjoittamiseen? Tässä artikkelissa tutustutaan syvemmin astrologiaan ja sen muinaiseen viisauteen ja pohditaan, antaako se paremman ymmärryksen elämämme vaihtoehdoista ja itsestämme.

Astrologia (muinaiskreikaksi άστρονastron, tähti ja λόγοςlogos, oppi) eli tähdistäennustaminen on oppi, jossa seurataan taivaankappaleiden liikehdintää ja asemia: sen mukaan planeettojen liikkeet vaikuttavat ihmisten elämään. Niiden välisistä kulmista sekä asemista voidaan esimerkiksi tulkita ihmisten luonnetta sekä ihmissuhteita.

Astrologia on tuhansia vuosia vanha järjestelmä, jonka avulla on pyritty aurinkokuntamme kappaleita hyväksi käyttäen ymmärtämään ja selittämään ihmisluonnon eri ulottuvuuksia. Sen asema historiassa on ollut merkityksellinen, ja esimerkiksi kuninkailla ja papeilla oli menneisyydessä omat astrologit.

Kaikissa opeissa on aina useita erilaisia koulukuntia ja lähestymistapoja, niin astrologiassakin.

”Astrologia on kieli. Jos ymmärrät tätä kieltä, taivas puhuu sinulle”

Dance Rudhyar

Astrologinen syntymäkartta

Lähteet:

Janica Branden, Astrologiaa epäilijöille, Like Kustannus / Kustannusosakeyhtiö Otava, 2022

Astro.fi

Suomen Astrologinen Seura ry. — Mitä astrologia on?

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *