Hyvinvointi,  Tiede & oppi

Kesäkuun kivi – Kuukivi

Kuukauden kivi -artikkelisarjassa esittelemme joka kuun syntymäkiven sekä kerromme sen ominaisuuksista ja käyttötarkoituksista.

Kuukivi on erityisesti koruihin käytettävä mineraali. Kivi on väritöntä, maidonvalkeaa tai vaalean keltaista. Siinä on lamellikaksostumisesta johtuva kirkas, maitomainen, himmeä helmiäinen ja sinertävä hohto. 

Kuukiveä esiintyy erityisesti Intiassa ja Sri Lankassa. Itseasiassa kuukiveä on Sri Lankan Ceylonilla niin runsaasti, että sitä kutsutaan myös nimellä Ceylonin opaali.

Kuukivi on kautta historian toiminut voimakivenä

Kuten taivaallamme upeasti loistava Kuu, myös kuukivi on ollut olemassa ikuisuuksien ajan. Intiassa kuukivellä on pitkä historia välineenä, jota on käytetty tuomaan jumalallista viisautta ja selvänäkötaitoja.

Muinaisessa Roomassa roomalaiset uskoivat, että kauniin helmiäisenä hohtava kuukivi oli itseasiassa kiinteä kuunvalon sirpale. Sanottiin, että ne, jotka katsoivat kuukiveen, näkivät jumalatar Dianan ja että tämä helmimäinen talismaani toisi rakkautta ja onnea sen kantajalle.

Kun Eurooppa astui jugendkauteen (noin 1890), taianomainen kuukivi lennähti uuteen kukoistukseen, kun siitä tuli korujen tärkeä materiaali ja transsendenttisten menettelyjen väline. 1960-luku oli myös erityistä kuukiven aikaa, jolloin sitä käytettiin erityisesti hengellisenä parantamisen työkaluna. Nykymaailmassammekaan kuukivi ei ole menettänyt erityistä merkitystään, vaan jopa kasvattanut sitä entisestään. Se on amuletti, joka kuljettaa hyvinvointiamme kohti uusia ulottuvuuksia.

Kuukivi luo yhteyden Kuuhun ja kaikkiin sen välittämiin tietoihin ja tuntemuksiin. Sen helmenhohtoinen kauneus viestii siitä, että sillä on paljon kerrottavanaan. Eri uskontokuntien jäsenet, munkit, shamaanit ja spiritualistit ovat aina arvostaneet suuresti kuukiveä.

Kuukiven henkiset ominaisuudet

Ikivanhana, kuin itse Kuu, kuukivi vahvistaa intuitiota ja naisellista energiaa. Se herättää intohimon ja ruokkii sitä.

Kuukivi on parantava kivi, joka ohjaa lempeästi ihmisen omalle, sisäiselle polulleen.

Yhdessä kasvavan ja hiipuvan Kuun kanssa kuukivi herättää rauhallisuuden, jossa on aistillinen, esoteerinen tunnelma. Se huokuu hehkuvaa elinvoimaa, joka voi elvyttää mieltä ja kehoa ja pestä pois kaiken negatiivisuuden.

Kuukivi on hyödyllinen myös miehille tunneminän avaamisessa.

Kuukiveä ympäröivät kullan, sinisen ja violetin säteet saattavat kiven voimakkaan, valkoisen voiman syleilyyn, mikä tekee siitä suojelevan kiven.

Feminiinisen energian kivi, joka vetää puoleensa rakkautta ja auttaa ymmärtämään tunteita, sekä herättelee uinuvaa inspiraatiota ja luovuutta. Kuukivi heijastaa kruunuchakraan ja kolmanteen silmään valkoista valoa, puhdistaen niitä ja hoitaen samalla koko chakrajärjestelmää.

Se yhdistetään usein myös uusiin alkuihin, joka rohkaisee sisäiseen kasvuun ja vahvuuteen. Se tasapainottaa tunteiden vuoristorataa, sekä lievittää stressiä tuomalla läsnäolollaan rauhaa ympärilleen.

Yhdistettynä aurinkokiveen, uskotaan feminiini- ja maskuliinienergioiden olevan täydellisessä tasapainossa, harmoniassa.

 

Chakra:

Kolmas silmä, kruunu

Elementti:

Vesi

Horoskooppi:

kaksoset, rapu, vaaka, skorpioni, vesimies, kalat

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *