Muut juomat,  Ruoka & juomat

Itsetehty mantelimaito

Itsetehty mantelimaito on kasvimaitojen aatelia. Sitä on helppo valmistaa ja maku on ihana ja silkkisen pehmeä.

Mantelimaito sisältää paljon vitamiineja ja mineraaleja ja sen koostumus on ihanan kermainen. 

 Se sopii mainiosti myös ainesosaksi moniin terveellisiin ja ravitseviin ruokiin.

Vinkki: Vaihtelua maidon makuun saat vaihtamalla pähkinälajiketta vaikkapa macadamia-, hassel-, tai saksanpähkinäksi. Kokeile myös pähkinöiden ja siementen yhdistelmiä, kuten cashewpähkinä-hasselpähkinä tai cashewpähkinä-kurpitsansiemen.

ITSETEHTY MANTELIMAITO

(n. 7 dl valmista maitoa)

 

2,5 dl (luomu) manteleita (liotettuna)

1 l vettä

3 tuoretta taatelia

2 tl aitoa vaniljauutejauhetta

halutessasi mausteita kuten kanelia, kardemummaa tai raakakaakaota.

Mantelimaidon valmistusohje:

  1. Liota manteleita runsaassa vedessä mielellään yön yli. Mitä pidempi liotusaika, sitä kermamaisempi lopputulos.
  2. Huuhtele pähkinät juoksevan veden alla ja lisää ne blenderiin tuoreen veden kanssa.
  3. Sekoita mantelit hienoksi ja lisää loput raaka-aineet (ja mausteet). Sekoita, kunnes maidon koostumus on tasaista.
  4. Siivilöi kuitu pois käyttämällä pähkinämaitopussia, siivilää tai harsokangasta.
  5. Kaada valmis maito tiiviseen ja suljettavaan lasipulloon. Säilytä jääkaapissa ja nauti kolmen päivän kuluessa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *